Schuldhulpmaatje: hulp bij geldzorgen

Stichting SchuldHulpMaatje Westerkwartier is aangesloten bij de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje een initiatief van de kerken in Nederland. Onze vrijwilligers (schuldhulpmaatjes) verlenen hulp aan iedere inwoner in het Westerkwartier die te maken heeft met (dreigende) schulden. Om een vicieuze cirkel van schulden te voorkomen, richten de maatjes zich, ook voor  langere tijd, op ondersteuning en gedragsverandering. Het doel is zelfredzaamheid en bewust financieel gedrag.

Elke SchuldHulpMaatje-locatie werkt volgens de door SchuldHulpMaatje Nederland ontwikkelde methodiek. Dit garandeert een beproefde, effectieve en betrouwbare aanpak. Bovendien is elk SchuldHulpMaatje deskundig getraind en gecertificeerd (NEN 8048) en houden hun kennis op peil met het Permanent Educatie Programma. Ieder Maatje beschikt over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De SchuldHulpMaatjes werken op vrijwillige basis.

MoneyFit voor jongeren

Veel jongeren hebben vragen of zorgen over geld maar weten niet goed wie hen daarmee kan helpen. Het vroegtijdig benaderen van jongeren voorkomt financiële problemen. MoneyFit vindt, bereikt en helpt jongeren (16 t/m 26 jaar) met geldvragen. 
Ben je nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij www.moneyfit.nl.

Onze visie

Schulden zijn niet voorbehouden aan mensen met een minimum inkomen, een AOW-uitkering of bijstandsuitkering. Persoonlijke drama’s en tegenslagen kunnen bij iedereen financiële ellende veroorzaken. De gevolgen van schulden zijn ingrijpend. Sociaal isolement, depressie, ziekteverzuim, relatieproblemen, echtscheiding: het speelt zich af achter talloze voordeuren. Schulden los je alleen op met structurele hulp en ondersteuning, waarbij mensen leren zelf de regie te nemen over hun financiële situatie. Geïnspireerd door het Evangelie biedt het Platform van Kerken Westerkwartier financiële hulp en begeleiding aan een toenemend aantal mensen met schulden. 

Onze aanpak richt zich op vroegsignalering en preventie, niet alleen de administratie op orde maken maar ook begeleiding tijdens en na een periode van schuldsanering, zelfs voor langere tijd, om terugval te voorkomen en voldoende zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Spreekuur of Afspraak

U kunt een afspraak met ons maken bij u thuis. 
Gebruik het onderstaand contactformulier.

Handige websites

Uit de schulden – voor mensen die zoeken naar financiële hulpverlening.
MoneyFit – hulp bij financiën voor jongeren tussen 16 en 26 jaar.
Eerste Hulp bij Schulden – ondersteuning voor mensen die helpen.